Omgeving Moraira

Omgeving Moraira

Omgeving
Onze villa bevindt zich aan kust van de Costa Blanca in Spanje. De villa is op loop afstand van het dorp en het strand. In de omgeving zijn bossen te vinden, wijnvelden en natuurlijk de vele stranden met de helder blauwe zee. Dankzij zijn beschermde ligging heeft dit gebied een van de mildste klimaten van de Middellandse zee. In de directe omgeving bevinden zich verschillende golfbanen. Men kan ook, goed aangegeven, wandelingen maken door de prachtige omgeving met citrusplantages, glooiende wijngaarden en het bergmassief. Ook de omliggende dorpjes zijn leuk om te bezoeken en regelmatig zijn er kleurrijke, lokale feesten Voor de dagelijkse boodschappen zijn er vele grote supermarkten waar echt alles te koop is, ook Nederlandse producten.

Het Dorp: Moraira
Tussen Valencia en Alicante, slechts 35 km van de toeristenmetropool Benidorm verwijderd, ligt direct aan de Middelandse zee, het voormalige vissersdorpje Moraira. Moraira heeft de laatste jaren een internationaal karakter gekregen en men noemt het ook wel het Saint Tropez van de Costa Blanca. Er zijn vele goede restaurants, gezellige bars, clubs en terrasjes, maar ook de talloze winkeltjes en de wekelijkse markt zijn een bezoek waard. Moraira heeft twee zandstranden aan weerzijden van het dorp en talrijke kleine rotsstrandjes in de baaien en inhammen. In de moderne jachthaven kan men een boot huren en bij het strand zijn waterfietsen en waterscooters te huur. In het centrum van het dorp zijn verschillende supermarkten, banken en bakkers.

Vermaak in Moraira
Er is genoeg te doen, naast lekker zonnen op het strand kan er ook gesport worden, zoals golf en tennis. Ook zijn er watersport mogelijkheden. Bij grote steden in de buurt van de villa zijn verschillende attractie parken te vinden. Ook zijn er leuke dorpjes te bezoeken, safari parken en kan er goed gewinkeld worden. Er is dagelijks een markt die zich van dorp tot dorp verplaatst. In Moraira is de markt op iedere vrijdag ochtend. In de villa is een informatiemap met excursies, golfbanen en restaurants aanwezig. Natuurlijk bent u ook altijd welkom bij de plaatselijke toeristeninformatie.

Afstanden vanaf villa

Centrum Moraira1500 meter (15 minuten lopen, 3 minuten rijden)
Dichtstbijzijnde zandstrand1500 meter (15 minuten lopen, 3 minuten rijden)
Dichtstbijzijnde golfbaan2200 meter (6 minuten rijden)
Dichtstbijzijnde restaurant1500 meter (15 minuten lopen, 3 minuten rijden)
Dichtstbijzijnde supermarkt2000 meter (20 minuten lopen, 5 minuten rijden)
Alicante Airport99,3 KM (1 uur rijden)
Dichtstbijzijnde themapark46 KM (35 minuten rijden)